8 Eylül 2012 Cumartesi

CNN SPİKERİ POLİTİK KULLANIMDAN RAHATSIZ

CNN 'de kendi haber show parogramını yapan sunucu Erin Burnett, Cumhuriyetçi Ulusal Komitenin, kendi showundan bir bölümün, bir WEB reklamında kullanmasını protesto ediyor. Reklamda Başkan Obama ve yönetimi, kadınlar ile savaşta olmak ile suçlanıyor. Bunun dayanağı ise komedyen Bill Maher'den bağış kabul etmiş olması.

Videoda kullanılan görüntüler,Burnett'in Obamanın reklam stratejisti David Axelrod'un Maher'i savunduğu bir röportajından alınmış. Ve Burnett burada 'toplumun tanıdığı bir kadın figürü olarak, eğer bana birisi cinsiyetçi bir kelime etseydi' derken görülüyor. Bu sözlerinden sonra Burnett'in videosu kesilyor ve bir dış ses, Obama yönetimini erkekler klübü olarak tanımlayan bir metni okuyor.

Aslında Burnett'in videosundaki soru, Maher'in bir standupında, eski başkan adaylarından Sarah Palin hakkında yaptığı yoruma yönelikti.

Cumhuriyetçilerin videosunda yer aldığını gören Burnett ise, kendisinin dahil eidlmesinden başlangıçta etkilendiğini ancak daha sonra rahatsız olduğunu, çünkü demokratların kadınlar ile savaşta olduğunu düşünmediğini, sorduğu sorunun böyle kullanılmasından rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Sunucu ayrıca, herhangi bir partinin kadınlar ile savaşta olduğu suçlamasının, sadece politik bir suçlama olduğunu düşündüğünü de söyledi.

Daha önce de demokratlar, Obama'nın, işveren ve sigorta şirketlerini doğum kontrol haplarını kapsama alma kuralını engellemek isteyen Cumhuriyetçileri kadınlara karşı savaşta olmak ile suçlamışlardı.

Demokratlar Muhafazakar yorumcu Rush Limbaugh'un yorumuna da itiraz etti.

Burnett ayrıca politikacıların, sorun karşı taraftayken yaraya parmak basmayı tercih ettiklerini, ancak kadınlar ile ilgili, özellikle polisin kadınlara kullandığı dil konusundaki yaptırım önerilerine kayıtsız kaldıkları eleştirisini getirdi.

Burnett medyada görüntülerinin politik amaçlı kullanılmasına itiraz eden ilk isim değil. NBC'den Tom Brokaw ise Mitt Romney'nin kampanyasında, 1990'lardan bir klibi kullanılarak bir diğer aday Newt Gingrich'in eleştirilmesine itiraz etmişti. Brokaw 'görüntülerimin amacı dışında kullanılmasından rahatsızım, bir gazeteci olarak herhangi bir kampanyanın taraftar toplamasında bir rolüm olmasını istemem' dedi.


NBC'nin hukuk işleri bölümü, reklamın kaldırılması için başvurdu ancak ABD telif yasasına göre videonun amacı dahilinde kullanıldığı savunması ile karşı karşıya kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder