19 Ocak 2011 Çarşamba

KADRİ GÜRSEL'E ÖDÜL VE MERCEĞE TAKILANLAR

Köşe yazılarını mercek altına almaya devam ediyoruz.

Bir yazarımızın aldığı ödül ile başlayalım bugün.

Kadri Gürsel son yazısını bitirirken16 Aralık'ta TASAM tarafından verilen “Stratejik Vizyon Ödülleri” “Stratejik Vizyon Sahibi Gazeteci-Yazar” ödülüne layık görüldüğünü aktarıyor. Gürsel  ödülün farklı perspektiflerin kısıtlanmamış bir ortamda özgürce tartışılmasına stratejik bir değer atfeden TASAM’ın vizyonunu simgelediği yorumunu yapmış 16 Aralık'taki törende. Kendisinin de köşesinde farklı görüşleri,, kısıtlanmamış bir ortamda,, özgürce yazdığını söylemek mümkün.

Gürsel'in Türkiye İran ilişkilerine dikkat çeken son yazısına da bir cümle ile değinelim. Gürsel bölgede, yükselen Türkiye grafiğine olan inancı vurguluyor . İran'ın,, Türkiye'nin bölgeye Amerika'ya rağmen kendi arabulucu çözümlerini getirmeye çalışmasından etkilendiğini aktarıyor.

Gelelim gözümüze takılanlara...

Cüneyit Ülsever Washington'da gerçekleşen Kıbrıs ile ilgili atölye çalışmasını bugün de kaleme aldı. Pekçok akademsiyen ve eski diplomat sorunun çözümü için beyin fırtınasında bulunmuş.

(Ülsever'in yazısı için tıklayın!)

Başbakan Erdoğan Arap dünyasında gerçekten etkili mi? Arap sokağı ile Arap devlet yönetimleri nasıl bir iletişim ve etkileşime sahip? Halkın sesi Arap yöneticilere yansıyor mu? Nasuhi Güngör bugünkü yazısında önemli tespitlere yer veriyor.

(Nasuhi Güngör'ün Arap Sokağı İktidara Yürüyor başlıklı yazısı için tıklayın)

Akşam'dan Serdar Akinan ise ABD destekli gazeteciler tartışmasına göndermede bulunuyor. Akinan bugün, İbrahim Karagül'ün  İşkence uçaklarına verilen izin konusunu yazması ve bu nedenle Büyükelçi Edelman'ın onu gazeteden attırma çabaları iddiasından , Hüsnü Mahalli'ye kadar pek çok konuya değiniyor. Elbette Ergenekoncu gazeteci yaftasına da kenarından yer vermiş.

(Akinan'ın yazısı için tıklayın)

Yine Akşam'dan Çiğdem Toker ise ''CHP, Ekonomik Program ve Kürtlerin sorunlarına yönelik bir çalıştay konusunu önemsiyor'' diyor.

Vatan'da Okay Gönensin başbakanın %50 hedefine ulaşması için toplumda her iki kişiden biri olacak şekilde kimseyi huzursuz etmemesi gerektiğini vurguluyor ve yol gösteriyor.

(Erdoğan'ın Hedefleri yazısı için tıklayın)

Öğrenci eylemlerine hükümetin yaklaşımı da bir diğer konu.  Hangisi öğrenci? diye soran Mümtazer Türköne'yi de unutmadan ekleyelim.

(Hangisi Öğrenci başlıklı yazıyı okumak için tıklayın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder