21 Ocak 2011 Cuma

SERDAR TURGUT'UN ''GLOBAL ELİT'' YAZISI VE BAŞBAKAN...

Seradar Turgut Global Elitin Yükselişi başlıklı bir yazı kaleme almış. Yazıyı sonuna kadar okudum.

Kendisine Batıda babadan gelen servetin artık el değiştirdiği  ve çalışarak sermaye edinen yeni zenginler oluştuğu konusunda tamamen katılıyorum. Facebook'un kurucusu bile buna örnek olabilir. Artık sermaye babadan oğula geçmiyor ve bu yeni kesimin dünya ile iletişimi, kültürü çok farklı. Turgut'un dediği gibi Bill Gates ve Steve Jobs bunlardan bazıları ve sosyal duyarlılıkla dünyayı kurtarma adına vakıflar aracılığı ile önemli işlere imza atıyorlar. Özellikle Bill -Melinda Gates'in çalışmaları dikkat çekiyor.

Batı sanıldığı kadar da geriye giden bir trend değil bencede. Turgut'un, Doğu aleminin, bu kesimin ürettiği teknolijiyi kullanacak olması ve Türkiye'nin ufkunu sınırlı tutarak bu güçlü dalgadan kurtulamayacağı uyarısında bulunması son derece mutlu etti beni. Birileri her görüşü söylemeli, bunu da söylemeliydi.

Gençlerimizde bu yeni global elit ile bağlantı kurabilecek potansiyel var diyen Turgut onların da avamın iktidarı ve gündelik yaşam kalitesizliği ile canlarından bezdirildiğini yazıyor. Buna da sonuna kadar katılıyorum.

Ama bu yazının sonunda Turgut, konuyu kendisini ıslıklayan futbol seyircisine kızan başbakana, bu seyirci hakkında cadı avı başlatan takım başkanına bağlayıp, bu avamlıklardan bıkmış biri olarak New York'u özlediğini söylemiş. New York'tan verdiği gerçekten de güzel bir şehircilik örneğinin ardından...

İşte tam burada o dediği elitler o başbakanı protesto edecek ruha mı sahip olurlardı acaba, ABD başkanı bir stad açmaya gitseydi örneğin? O noktada Batılı tavrı örnek almayanalarda Turgut'un iğrendiği avamlık noktasında durmuyorlar mı acaba?

Turgut'a her yazdığında hak vermişken, yazının sonunda işi buraya bağlaması da bana avam geldi ne yalan söyliyeyim. Yoksa sözünün kalanında çok haklı ve söyledikleri çok önemli.

(Serdar Turgut'un yazısı için tıklayın)

Ayrıca bu yazı bana geçmişte Medya Müfettişi programında yaşadığım bir olayı hatırlattı. Telefon bağlantısı ile katıldığı bir programımda ön yargı ile, beni ve sorumun sonunu dinlemeden telefonu yüzüme kapatması da hiç bu bahsettiği global elitlerin kültürüne ve özlediği kültüre uymuyordu ne yalan söyliyeyim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder